Episode 9; Arbeiten in Melbourne.. - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Ivo Sturm - WaarBenJij.nu Episode 9; Arbeiten in Melbourne.. - Reisverslag uit Melbourne, Australië van Ivo Sturm - WaarBenJij.nu

Episode 9; Arbeiten in Melbourne..

Door: Ivo Sturm

Blijf op de hoogte en volg Ivo

06 Maart 2008 | Australië, Melbourne

Hiiiideeehoooooo!

Alweer een tijdje geleden sinds m'n laatste post. Reden is duidelijk, maar ben op zich nu al weer 6 weken terug in Melbourne, dus zal maar weer eens wat posten. Heb alleen ongeveer geen tijd, doordat we 6 dagen per week werken...

-----Singapore-----

Ik vloog van Amsterdam terug naar Melbourne, maar ik had nog ruime overstaptijd (9 uur) in Singapore. Daar aangekomen, besloot ik maar even de stad/het land in te gaan. Allemaal best mooi en sowieso heel schoon. Ik geloof dat je geen eens kauwgom mee mag nemen. Spugen of afval op de grond dumpen is al helemaal uit den boze. Voor degene die zich daaraan waagt hangen fikse boetes boven z'n hoofd. Posters met waarschuwingen zijn er te over. Opvallend hoeveel Chinezen ook daar weer rondlopen. Mix er nog wat Indiers en Britten doorheen en je hebt Singapore. Eigenlijk vond ik het wel wat weghebben van Hong Kong, maar dan iets minder tof. Eigenlijk heb ik natuurlijk te weinig gezien van Singapore om een gedegen oordeel te kunnen vellen -heb er maar 5 uur rondgebanjerd- maar ik doe het lekker toch ;). Weer op het vliegveld belandt, haal ik m'n ticket op en vraagt de baliemedewerkster me of ik business class vlieg. Ik zo van: "Okay, yes please." Bleek dat ik een business class ticket had gekregen van m'n verzekeringsmaatschappij. Daar kon ik me uiteraard wel in vinden. Heerlijk kunnen chillen onder het genot van wat Singaporese cocktails en redelijk geslapen, waardoor ik weer redelijk fit in Melbourne aankwam.

-----Terug in Melbourne-----

Daar hebben we de eerste dagen een beetje lopen chillen. Zondag voetballen we altijd mee met een Australisch voetbalteam dat traint op het veldje waar naast we onze Van altijd parkeren. Nou is het gemiddelde niveau van een Aussie abominabel -Pim Verbeek heeft zeker niet gelogen over het niveau van de A-League hier- als het op voetbal aankomt, dus Jos en ik sloegen hier zeker geen modderfiguur met onze optredens.

Ergens in die eerste week deden we onze was en toen vond het baantje ons. Er hing in de wasserette een advertentie over meer dan 1000 dollar verdienen in een week. Tsja, wie wil dat nou niet he. Uiteraard dachten we dat het bullshit was, maar we waagden toch maar even de gok en toetsten het telefoonnummer in van het blaadje. Diezelfde ochtend mochten we op sollicitatiegesprek komen en hupsakee die avond hadden we een baantje.

-----IV Direct tijd-----

De benaming voor onze baan, sales consultant voor Victoria Electricity, is een mooi eufemisme voor de werkelijke activiteiten die we uitvoeren; verkopen van electriciteit en gas contracten van deur tot deur. Maar het product dat we aanbieden is best goed, zal het niet aan jullie proberen te verkopen nu hehe. Vooral de mensen zijn top, bijna allemaal backpackers en de teamleiders zijn uiteraard wel echte Ozzies. Elke zaterdag gratis barbeque en tap en dan met z'n allen stappen maakt ook wat goed ;).

Aangezien de milieutoestand in Australie op dit moment om te janken is; overal waterrestricties door droogte en groot gat in ozon laag en ontiegelijk veel greenhouse gas uitstoot (Voor de leken, oorzaak van het broeikaseffect), wil elke Ozzie wel graag overstappen op groene stroom, dus wie zijn wij om ze dat te weigeren. Ook het feit dat we een accentje hebben doet het goed bij klanten. Soms is de baan uiteraard ook zwaar shit als je voor de zoveelste keer een deur dicht gegooid krijgt, maar af en toe maak je ook bizarre dingen mee.

Deed er op een keer een gast open met een mooi Spa goud in z'n hand, ik deed m'n pitch (openingsverhaaltje) om hem te paaien en hij nodigt me binnen uit. Kom ik binnen en zit daar een of andere vage vrouw (volgens mij knetter stoned). Afijn, hij biedt me een biertje aan en ik denk ok eentje moet kunnen, maar daar gaat het ook bij blijven, ben natuurlijk wel aan het werk. Zodra ik de eerste slok tot me nam, zegt die man: "Ok, I'm in". Bleek dat ie alleen al omdat ik een biertje met 'm dronk alles goed vond hehe. Mooie dingen!

Soms word je ook gewoon binnen uitgenodigd en kun je aanschuiven om mee te eten. Zo wilde het dat ik een week geleden gewoon met een vrouw en haar twee kinderen aan tafel een of ander Libanees gerecht zat weg te snaaien en tegelijkertijd haar groene stroom verkocht.

We zijn ook al twee weken op roadtrip geweest naar Ballarat en Sale (toepasselijke naam, hehe). Gewoon met z'n allen in de Van en dan naar een ander plaatsje buiten Melbourne. Met z'n allen op een caravanpark staan en verder de hele dag werken en 's avonds wat bier drinken enzo. Supergezellig, dat zeker, alleen het sloopt je wel behoorlijk, aangezien je 6 dagen werkt van 11 tot 20 uur.

Sowieso hebben we echt een paar malloten in ons team zitten. Onze teamleider is 22 jaar en verdient al echt serieus 3000 dollar per week. Tenminste, ben er nog niet helemaal uit of 'ie het echt verdient, maar hij krijgt het toch, hehe. Een andere Australier uit Iran, is echt de ultieme verkoper. Volgens mij kan hij zelfs electriciteitscontracten verkopen aan de Amish, echt niet normaal. Lult iedereen om, te mooi om te zien.

Maar uiteraard willen we dit niet blijven doen, het is wel enorm gezellig enzo, maar het werk is niet echt boeiend en zo zien we natuurlijk noppes van Australie. Dus het plan is nog twee weken door te zwoegen en dan onze Van maar weer eens aan te slingeren en richting Adelaide en dan Perth te rijden. De accu loopt alleen telkens leeg aangezien we niet veel rijden, dus dat moeten we nog ff fixen, maar komt goed!

Ik heb trouwens m'n tickets veranderd omdat het me wel bevalt hier. Vlieg pas 20 juni naar Fiji nu en 6 juli naar Los Angeles. Dus ik zal wel ergens in augustus m'n gezicht weer in NL laten zien! Naja, ik ga maar weer 's wat uitvoeren, ff wat mensen contractjes aansmeren!

Groetjes, liefs, kusjes,

Ivo

• 06 Maart 2008 - 04:11

Rodzjer:

Ik dacht bij dat verhaal over bizarre verhalen bij mensen thuis dat een man je had uitgenodigd om vreemde dingen met z'n vrouw te doen, maar viel mee haha ;) Dat biertje was toch een soort van anti-climax jongen :D Maar goed verhaal verder, (voor jouw doen) lekker kort! Hier alles prima. Real (tegen Roma) en Milan (tegen Arsenal) al uit CL. PSVauw natuurlijk gevoelig tikkie tegen de plaatselijke FC hehe..
    Begin april ga ik naar Nantes voor afstudeerreportage voor school, best nice plan vond ik zelf zo. Verder laat je hier nog steeds één groot, gapend gat achter :( Zolang je 5 september maar bij m'n examenuitreiking bent dan lullen we nergens meer over hehe.. O ja, volgende week je grote vriend Alje Schut interviewen. Wow, mijn verhaal ook lekker kort! Spreek je!

ps. Als je denkt 'waarom reageer je om 5 uur?', probeer nooit je biologische klok te foppen. Ik was knettermoe, het was 9u en donker dus vond dat ik wel kon gaan tukken. Dit is het resultaat ;)

• 06 Maart 2008 - 05:24

Dutschke:

Mooie verhalen weer gast, al moet ik zeggen dat ik net als Rodzjer dacht dat je aan een lokale 3some mee mocht doen haha.

Lator!

• 06 Maart 2008 - 07:36

Richie:

Zn moeder leest mee, vandaar dat hij die anti-climax heeft verzonnen. In het echt heeft hij gewoon zn lichaam verkocht voor een abonnementje op groene stroom (is er een naam voor dit soort praktijken?;)) Verder mooi om te horen dat je van jack en alleman met etenstijd weet mee te meeuwen (echte hollander). Ook blij te horen dat ik voorlopig nog niet je kop krijgt te zien. Doe die loverboy van je ook de groeten. Ik wacht nog op een lief mailtje van 'm

kus,
    een nieuwe nederlander (het woord allochtoon willen ze misschien schrappen)

• 06 Maart 2008 - 08:09

Isabel:

Klinkt goed allemaal! Kom je nog gezellig langs bij mij in de USA;) Camp St. Charles ligt in southern Maryland, ongeveer 2 uur ten zuide van Washington DC, haha!

Kus Isa

• 06 Maart 2008 - 08:17

Co En Marja:

Het leven is soms hard(werken), Goed weer iets van je te lezen op de site. Geniet er van. Laadt je "accu" maar op! Tot .......????

• 06 Maart 2008 - 08:29

Irma:

heeeee vriend..dat is zeker ff geleden maarja ik hoorde al van je vader dat je aan het werk was....ik miste je verhalen al!!!!
    niet te hard werken!! ook weer even chillen toch...afijn geniet er maar lekker van hoor!!!!dit is de tijd van je leven!!!

groetjes en een dikke knuf

Irma

• 06 Maart 2008 - 08:53

Agaath:

Hoi Ivo, leuk om weer wat van je te lezen. Je bent een avontuurlijk man.
    groetjes.

• 06 Maart 2008 - 09:06

Bart:

Hebben die uurtjes XMS langs de deuren je toch wat voordeel gebracht ;). Ik heb me afgelopen weekend trouwens heerlijk vermaakt in de Galgenwaard.

X

• 06 Maart 2008 - 09:47

Floris:

Goh, dat werk doet mij denken aan mijn eigen baantje die ik had, alleen was dat via de telefoon :S. Maar begrijp ik het dan goed dat je dus Nieuw Zeeland overslaat? Een groot gapend gat laat je zeker achter, als Rodzjer al zei. Miss de muziek battles hier. Ook aan ons MKen wil niemand mee doen.
    Ga zelf in Juni weer maandje naar Spanje voor de studie, zuid Spanje deze keer. Heb t maar zwaar.

Cheers

• 06 Maart 2008 - 13:14

Elsinga:

O zo super gaaf! Als ik dat zo lees kan ik niet wachten om volgend jaar ook te gaan! Jij ouwe verkoper ;) Ik zeg: duik hier in NL ook de salesbaan in! Gaat je goed af! Hey en smsen is maar 24 cent dus dat gaan we ook weer volop doen!
    Goed weer van je te horen man! Hier verder alles prima. Stappen op iets lager pitje, er moet immers ook aan de scriptie gewerkt worden. Maar dat alles pakken we in augustus gewoon weer op!
    KUSS

• 06 Maart 2008 - 13:59

Stijntje Noordijk:

Hallo Ivo,
    je ziet nu niet veel van het land, maar je ziet wel hoe de mensen er leven.
    Ik ben benieuwd hoe het in Perth is.
    Joop zijn vorige vrouw heeft daar gewoond

• 06 Maart 2008 - 16:13

Klaas De Heer:

Ivo, fijn om weer wat te horen.
    Veel reisplezier in Australië toegewenst, met aardig wat extra duiten op zak.

• 06 Maart 2008 - 17:26

Diana:

Hoi Ivo, goed om weer van je te horen en zo te zien aan de reacties je hele familie en vriendenkring. Je doet aardig wat ervaring op, kan je altijd zo overal gebruiken. Je begint flink laat. Staan die Australiers zo laat op? En leuk al die contacten met al die verschillende mensen. Veel plezier. Ik ga aan de spruitjes. Weet je nog wat dat zijn???

• 06 Maart 2008 - 17:52

Adri & Louise:

Finding a job in Aussie land turned out to be not too hard but sales consultants usually burn out after a couple of months. We are sure you too will be ready to move on to Western Australia and more adventures.

Keep the stories coming!

Uncle Adri & Aunt Louise

• 06 Maart 2008 - 18:02

Leo En Hanneke:

Wel leuk hoor al die "familystories"
    Geen betere manier om een land te leren kennen dan bij de familys at home!
    Ga je je verhalen ook bundelen? Wordt een leuk boekje denk ik!
    Liefs en nog veel plezier!

Groetjes
    Leo en Hanneke

• 06 Maart 2008 - 19:08

Mariek:

Leuk!! weer een verhaaltje:D
    enne dat deur tot deur met xms is toch nog ergens goed voor geweest daar heb je nu profijt van;)
    Have fun!!!!
    KUSS

• 06 Maart 2008 - 19:10

Mariek:

haha ik zie nu dat bart hetzelfde zegt! :D

• 07 Maart 2008 - 18:50

Jona En Merel :

Zo verkoper van de maand, wij zijn wel benieuwd hoeveel mensen nu daadwerkelijk gekocht hebben en niet gecancelled natuurlijk (ok, ik ben benieuwd.....Jona moet je verhaal nog lezen als hardwerkende man geen tijd...ik als juf, alleen maar vakantie....geintje). Verder wel erg leuk al die mee-eetmomentjes. Gezellig en goedkoop natuurlijk. Tot gauw en anders bellen we je gewoon weer uit je bed!!! xxxx

• 10 Maart 2008 - 21:24

Fabi:

Lekker bezig pik, ouwe sales boy!
    Er is wellicht een kleine kans dat ik in juli ook in LA (en Hawaii) rondloop, kwestie van mn laatste maanden bij de IB-groep eens goed in stijl afsluiten...
    Trouwens je hebt een mooie pot tegen de Spurs gemist, Farfan is helemaal back!!!Woensdag is de genadeklap!

Groeten aan die andere boy, Leeters!

• 11 Maart 2008 - 15:31

Janos:

Ouwe Verkoper! Hahaha mooi verhaal!beetje mensen besodemieteren aan de deur en dan nog mee-eten ook, klinkt top! Ik zal het doorgeven aan Erwin, heeft ie vast nog wel een plekje als je terug komt ;)! Nu je nog tot augustus weg blijft heb je nog tijd genoeg om te chillen... zitten er ook een beetje kippen in dat team? Of is het nog steeds uit de losse pols? X

• 14 Maart 2008 - 16:38

(andere) Inger:

Heee sturm!
    Goed weer van je te horen! Super mooie werkverhalen en leuk dat je het daar zo naar je zin hebt! Nog voorlopig daar dus.. puik werk herman! :)
    Hier ook werkverhalen; sinds twee weken aan het werk bij mijn nieuwe baan (vbat).. super naar mijn zin!!
    HAVE FUN!
    kusss

• 21 Maart 2008 - 08:27

Corrie:

Hoi Ivo 'k Ben weer in Lienden om met de paasdagen op de kat te passen. Sierd en Arianne zijn drie dagen naar Brussel. 'k Heb ergens tussen Adelaide en Perth ook nog vrienden wonen. Daar hoor je nog wel meer van. Goeie Paasdagen gewenst! Hier is het superkoud, dus geniet maar dubbel van het weer daar! Groetjes, Corrie.